OPEN AIR PROGRAM

OPEN AIR PROGRAM

Vítejte na blogu divadelního festivalu Open Air Program

Stránky blogu o.s. Poco a poco animato, vás budou pravidelně informovat o přípravách letošního Open Air Programu, který se uskuteční v Hradci Králové ve dnech 21. - 30. 6. 2011.
Postupně zde uvedeme celkový program, chystané novinky či zákulisní informace...samozřejmě budeme rádi, pokud si uděláte čas a připojíte se se svými nápady, pocity a komentáři, které tento virtuální prostor oživí.

Těšíme se na viděnou,

vaše Poco a poco animato

středa 23. června 2010

Splň si svůj SLAMerický sen!

Slam poetry je bitva exotů, občas někdo přijde i s poezií. Každý exot má dvakrát tři minuty, aby se bez rekvizit či kostýmu jakkoliv autorsky vyjádřil. Může improvizovat, číst své elegie z papíru či se projevovat herecky, smí rapovat, ječet nebo předvádět jelena v říji, nemá-li co říci. To ostatně hodnotí náhodní diváci, kterým v úvodu moderátor přidělí karty s čísly (systém à la „Carusošou“). Zbylý dav se snaží jejich nespravedlivé ortely ovlivnit jakoukoliv zvukovou „performancí“. Hlavní cenou je symbolická pětistovka. Prolom zdi studu a vyhraj právě ty! Nečekej na Becketa… Stačí přijít o chlup dříve a přihlásit se.


Účast zatím přislíbili dva vítězové celostátního kola Jakub Foll (2007) a Ondra Macl (2009), dále z Autobufu přikluše střídmý Petr Reif, z Moravy něžný vítěz FSS 2009 Míra Kynčl a snad i Solène Frattini z Toulouse. Klání zakončí Maclův rodinný orchestr.

Pro inspiraci ukázka slamu podle třináctileté Fagi: „Jsem Vysocký a vy socky mě posloucháte. Vysocký jalovec, vysocký jako já. Jsem Fagi.“

Žádné komentáře:

Okomentovat